
اعزام هیات تجاری و برگزاری «همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری ایران-امارات متحده عربی»

معاونت علمی ریاست جمهوری به جمع حامیان اعزام هیات تجاری-بازاریابی و «همایش تجاری و سرمایهگذاری ایران-امارات متحده عربی» پیوست

یافتههای گزارشات جدید اقتصادی نشان میدهد دوبی مقصد مهم کالاهای ایرانی است
13 گام ضروری برای راهاندازی کسبوکار در دبی

راهاندازی یک شرکت در دبی یا هر جایی دیگری در دنیا، تصمیمی مهم است که مواردی مانند برنامهریزی، ایدهپردازی، تحقیق، بودجهبندی، تجهیزات و تصمیمسازی از جمله مهمترین مواردی است که باید به آنها فکر کرد. این کار همچنین نیازمند راهنمایی و دریافت مشاوره و کمک در زمینه انتخاب مجوزهای تجاری مناسب برای کسبوکارشماست؛ به ویژه اگر شما یک کارآفرین تازهکار باشید.
در ادامه شما را با مهمترین گامها برای راهاندازی یک کسبوکار در دبی آشنا میکنیم.
1- انتخاب زمینه فعالیت تجاری
در زمان انتخاب زمینه فعالیت برای سرمایهگذاری کارآفرینانه، عملی بودن آن فعالیت را در ارتباط با بازار امارات متحده عربی در نظر داشته باشید. پیش از افتتاح یک شرکت در دبی، تحقیقات کامل امکانسنجی و سودآوری آن فعالیت انجام بدهید. سپس در مورد زمان راهاندازی کسبوکار در دبی تصمیمگیری کنید.
2- انتخاب منطقه فعالیت
امارات متحده عربی به حوزههای متفاوت اقتصادی تقسیم میشود: سرزمین اصلی، مناطق آزاد و مناطق ساحلی.
هر کدام از این قلمروهای قانونی دارای مقررات و قوانین مربوط به خود در زمینه راهاندازی کسبوکار هستند. این قلمروها همچنین نیازهای مختلف کسبوکارها را برآورده میکنند. انتخاب منطقه فعالیت به نیازمندیهای کسبوکار و فعالیت تجاری شما بستگی دارد.
3- نهایی کردن شکل ساختاری و قانونی شرکت
انتخاب شکل قانونی شرکت، یک تصمیم مهم در زمان راهاندازی کسبوکار در امارات محسوب میشود. این انتخاب، تعیین کننده موضع و ساختار شرکت شما در مواردی مانند سود و زیان و نحوه سازماندهی منابع و داراییهاست. در مورد شکل قانونی ساختار شرکتها در مراحل اولیه برنامهریزی تصمیمگیری کنید. این مساله به شما کمک میکند که به ارایه یک طرح برای شرکت خود بپردازید. شما نمیتوانید برای مجوز کسبوکار خود درخواست بدهید؛ مگر اینکه شکل قانونی آن را تعیین کرده باشید.
در زیر به برخی از اشکال قانونی یا ساختار شرکتی اشاره کردهایم که میتوانید تحت این ساختارها شرکت خود را در امارات ثبت کنید:
• شرکت با مسوولیت محدود (LLC)
• موسسه انفرادی (Sole establishment)
• شرکت عمرانی (Civil company)
• شعبه محلی شرکت
• شعبه شرکتهای GCC
• شعبه شرکتهای خارجی
• شعبه شرکت مناطق آزاد
• شرکت هلدینگ
4- دریافت تاییدیه برای نام و فعالیت شرکت
وزارت توسعه اقتصادی (DED) باید نام تجاری شرکت شما را پیش از آنکه وارد فرایند راهاندازی شرکت در امارات متحده عربی شوید، تایید کند. در کنار نام تجاری، زمینه فعالیت انتخابی شما نیز باید در این مرحله، فرایند تایید را طی کند. به محض دریافت تاییدیهها، میتوانید مدارکتان را برای درخواست مجوز تجاری امارات متحده عربی و آغاز فرایند گشایش شرکت در دبی، ارایه کنید.
5- ارایه درخواست برای دریافت مجوز تجاری
4 نوع مجوز تجاری در امارات متحده وجود دارد که به آنها مجوزهای کسبوکار هم گفته میشود.
شما میتوانید یکی از مجوزهای زیر را انتخاب کنید:
• مجوز بازرگانی
• مجوز حرفهای
• مجوز صنعتی
• مجوز گردشگری
برای راهاندازی کسبوکار در سرزمین اصلی امارات میتوانید برای دریافت هر کدام از این مجوزها درخواست بدهید. ساختار مجوزدهی در مناطق آزاد امارات متفاوت و وابسته به زمینه فعالیتی که میخواهید در شرکتتان انجام بدهید، فرق میکند.
6- ثبت شرکت
ثبت شرکت و درخواست مجوز، فرایندهایی همزمان هستند. هرچند که کل فرایند ارایه مستندات و دریافت تاییدیه در مراحل جداگانه پیگیری میشود. در این مرحله، باید تمامی تاییدیهها و الزامات نهادهای دولتی مرتبط را که وزارت توسعه اقتصادی اعلام میکند، دریافت کنید. مدارک مورد نیاز، بسته به شکل و زمینه فعالیت شرکتها متفاوت است.
7- انتخاب وکیل محلی (در صورت لزوم)
پیش از این برای راه اندازی کسبوکار در دبی، داشتن یک شریک محلی الزامی بود. این شریک/وکیل اماراتی فقط میتواند یکی از شهروندان با تابعیت اماراتی باشد.
اما یافتن یک وکیل محلی قابل اعتماد و مشتاق معمولا فرایندی خستهکننده و سخت است؛ به ویژه برای کارآفرینانی که میخواهند کسبوکار استارتآپیشان را در دبی راهاندازی کنند. بنابراین داشتن یک مشاور راهاندازی کسبوکار میتواند شما را با شرکتهایی که حمایت مالی انجام میدهند، آشنا و مرتبط کند.
به این ترتیب، اختیار رسمی به همراه مالکیت صد درصدی کسبوکار در اختیار شما قرار میگیرد.
8- تهیه سایر تاییدیهها
بسته به زمینه فعالیت شرکت شما، وزارت توسعه اقتصادی ممکن است درخواست تاییدیههای دیگری از سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی بکند. برای مثال، ممکن است از برخی شرکتها خواسته شود که از شهرداری، یک بانک خاص، سفارتخانهها یا موارد دیگر، تاییدیه دریافت کنند.
9- تهیه MoA
شناخت پیچیدگیهای تفاهمنامه MoA به منظور راهاندازی یک کسبوکار در دبی ضروری است.
بنابراین پیش از اقدام به تهیه MoA حتما از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.
MoA شما باید متناسب با الزامات دولت امارات متحده عربی باشد. این سند همچنین باید مصالح شرکت شما را هم در بربگیرد.
10- اجاره دفتر
بسته به نیازهای کسبوکارتان، میتوانید یک واحد را به عنوان دفتر اجاره کنید یا از فضای کاراشتراکی بهره بگیرید. فضای دفتری شما همچنین بر تعداد ویزاهایی که میتوانید از وزارت توسعه اقتصادی درخواست کنید، موثر است.
11- دریافت تاییدیه اولیه
پیش از دریافت مجوز کسبوکار برای آغاز تجارت در دوبی، بایدتایید اولیه را از وزارت توسعه اقتصاد دریافت کنید. این تاییدیه مشخص میکند که دولت امارات متحده عربی، با راهاندازی کسبوکار شما در این کشور مخالفتی ندارد. اگر این تاییدیه را دریافت نکنید، نمیتوانید مراحل بعدی درخواستتان را پیش ببرید.
12- دریافت مجوز تجارت
برای دریافت مجوز تجارت در امارات متحده عربی، این مدارک را باید ارایه کنید:
• MoA
• نامه درخواست مجوز تجارت
• فرمهای مرتبط دولتی
• تاییدیه رزرو نام تجاری
• تاییدیه اولیه وزارت توسعه اقتصادی
• تاییدیههای دیگر (در صورت وجود)
• تایید ثبتنام اجاره
• کپی پاسپورت شرکا
• نامه NOC برای شرکا
• سایر الزامات وزارت توسعه اقتصادی (در صورت لزوم)
تمامی این مدارک باید به همراه مبالغ تعیین شده، به وزارت توسعه اقتصادی تحویل داده شود.
13- راه آسانتر، ارزانتر و سریعتر
اما بعد از طی تمام این مراحل امور مربوط حرفهای کسب و کار شما باید آغاز شود. ولی اگر زمان کافی برای کسب اطلاعات کافی و شناسایی نقطه تماس مطمئن را ندارید و به دنبال راهی آسانتر، سریعتر و البته ارزانتر تا از ایران یا دوبی پیگیر کارتان باشید، «مرکز تجاری ایران در امارات» با همین هدف ایجاد شده است.
امروزه یکی از چالشهای بزرگ تجار، استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها برای ورود به بازار کشور امارات و متعاقب آن ایجاد ارتباطات تجاری با نمایندگان دیگر شرکتها و کشورها، کاهش هزینههای تجاری و در عین حال ورود از نقطه تماس حرفهای به منظور رفع چالشهای ثبت شرکت، تعاملات تجاری و … است.
به همین جهت با راهاندازی مرکز تجاری ایران در امارات (با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی)، هزینه تجار و تجارت ایرانیها در کشور امارات متحده عربی کاهش یافت.
– ثبت شرکت در امارات متحده عربی،
– ارایه دفاتر کاری و سالن جلسات،
– ارایه خدمات تخصصی و حرفهای شامل مشاوره حقوقی و عقد قرارداد،
– خدمات لجستیک جهت برگزاری دیدارهای دو طرفه و رویدادهای تجاری،
– پذیرش و اعزام هیات تجاری،
– بازاریابی و همتایابی تجاری،
– تحقیق بازار و شیوههای ورود به بازارهدف،
– آموزش و توانمندسازی شرکتها،
– مشاوره توسعه کسب و کار بینالمللی،
– خدمات تبلیغات و …
بخشی از تسهیلات و امکانات ارایه شده در مرکز تجاری ایران در امارات متحده عربی به تجار و سرمایهگذاران ایرانی برای ورود به بازار این کشور محسوب میشود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت باشگاه رهبران کسب و کار (bizleadershub.com) مراجعه کرده و یا با مشاوران ما تماس بگیرید: ۸۸۱۷۵۸۰۹-۸۸۱۷۵۸۱۹
لینک کوتاه: https://iranvirtualexpo.com?p=164163