
اعزام هیات تجاری و برگزاری «همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری ایران-امارات متحده عربی»

معاونت علمی ریاست جمهوری به جمع حامیان اعزام هیات تجاری-بازاریابی و «همایش تجاری و سرمایهگذاری ایران-امارات متحده عربی» پیوست

یافتههای گزارشات جدید اقتصادی نشان میدهد دوبی مقصد مهم کالاهای ایرانی است
چالش های پیش روی نمایشگاه مجازی

در دوران شیوع ویروس کرونا برگزاری نمایشگاه به شکل آنلاین رایج شد تا فرصتهای تجاری شرکتها در عرصه داخلی و خارجی معرفی شود. برگزاری این نوع نمایشگاه نیز مانند سایر رویدادها با چالش هایی رو به رو است در این مطلب به برخی از این چالش ها اشاره می کنیم.
اولین چالشی که می توان به آن اشاره کرد ، شبکهسازی است؛ نمایشگاههای تجاری، قدرت بسیار بالایی برای شبکهسازی تجاری میان تولیدکنندگان و بازدیدکنندگان دارند. این امکان، در نمایشگاهها و رویدادهای آنلاین بهطور بسیار محدودی ایجاد میشود و در بسیاری مواقع، امکان راستیآزمایی آن نیز وجود ندارد؛ بنابراین، اصل شبکهسازی در رویدادهای تجاری حضوری بهخوبی انجام میشود اما در رویدادهای آنلاین، بهسختی قابل انجام خواهد بود.
به منظور رفع این اشکال باید متولیان برگزاری نمایشگاه آنلاین شرایطی فراهم کنند که مخاطب آن فضا را درک و احساس کند و با مقیاس قرار دادن، مشخص کردن ابعاد و کیفیت آثار ضمن در نظر گرفتن شرایط فضای واقعی را القا کنند
از دیگر چالش های برگزاری نمایشگاه آنلاین این است که بسیاری از شرکت ها، آشنایی کافی با مفاهیم نمایشگاه مجازی را نداشته و نسبت به فرایندها و پیش نیازهای حضور در نمایشگاه های مجازی بی اطلاع بودند.
برخی فعالان عرصه نمایشگاهی اعتقاد دارند حضور در نمایشگاهها، با هیچیک از ابزارهای آنلاین قابل جایگزینی نیست، چراکه امکانات دیجیتال در بهترین حالت، فقط دو بعد (دیدن و شنیدن) از جنبههای پنجگانه مارکتینگ را پوشش میدهند و ۳ بعد دیگر (شامل مذاکره جدی، امتحان محصول و ارزیابی کارآیی و اثربخشی آن) مورد غفلت واقع شده است.
ارائه فرصت به شرکت ها جهت حضور در نمایشگاه
همچنین فعالان حوزههای گوناگون، همچنان اعتقاد دارند که مذاکرات B۲B باید بهطور رو در رو انجام شود. آنها میگویند شرکتها برای رفع دلتنگی دیدار با همکاران خود در نمایشگاهها حضور نمییابند و بهدنبال فرصت برای معرفی و فروش محصولات هستند.
دلیل این موضوع نیز قبلا گفته شده است زیرا این افراد باور دارند که در معرفی حضوری کالا میتوان محصولات را لمس کرد و آنها را سنجید. یک نمایشگاه تجاری این امکان را به بازدیدکننده میدهد که کالاها را در غرفه امتحان کنند؛ امتحان محصول در حالی انجام میشود که هیچ تعهدی برای خرید محصول نیز ایجاد نشده است. در نمایشگاه مجازی باید بتوان این اطمینان خاطر را به وجود آورد.
به عنوان نخستین تجربه برگزاری رویدادی در این سطح به صورت مجازی، بازه زمانی آغاز به کار نمایشگاه تا افتتاحیه رسمی، زمان مناسبی برای مرتفع نمودن مشکلات فنی احتمالی و ارائه فرصت به شرکت ها جهت آماده شدن برای حضور در نمایشگاه در نظر گرفته شد.
سایر چالش های این حوزه بر اساس تجربیات تیم پشتیبانی نمایشگاه مجازی ایران از گفتگوی مستقیم با غرفهداران،به صورت مختصر در ذیل می باشد:
نداشتن ابزارهای تبلیغاتی دیجیتال شامل کاتالوگ های دیجیتال، تصاویر با کیفیت از محصولات، تیزرهای تبلیغاتی و …
عدم مطالعه راهنمای سایت
عدم آشنایی با منطق رابط گرافیکی غرفه
عدم تسلط به کار با کامپیوتر و ناآشنایی با محیط وب
عدم توجه به پیامها و تماسهای تیم پشتیبانی
نداشتن دقت کافی در چیدمان غرفه، افزودن ویژگیهای محصول و…
البته یکی از چالشهای چنین نمایشگاهی این است که جامعه آشنایی کافی با چنین رویدادی ندارد و هنوز با آن ارتباط قابل توجهی برقرار نکردهاند. بنابراین فرهنگسازی در این باره بسیار اهمیت دارد و نیازمند آن هم تبلیغات و اطلاعرسانی قوی است.
یکی دیگر از چالش های برگزاری نمایشگاه آنلاین از دیدگاه فعالان این عرصه عدم مشارکت یا عدم اطمینان نسبت به عدم مشارکت بازدیدکنندگان خارجی است اما در نمایشگاه مجازی ایران این فرصت فراهم شده است تا بازدیدکنندگان خارجی نیز در نمایشگاه با هزینه بسیار پایین مشارکت داشته باشند.
برای اطلاع از آخرین اخبار نخستین نمایشگاه مجازی ایران میتوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
• اینستاگرام• آپارات • لینکدین • تلگرام • توییتر • فیسبوک • یوتیوب
لینک کوتاه: https://iranvirtualexpo.com?p=159800